Uusi vastaus
Peruuta
Vastaus
pääasiakirjaan
p
02.10
17:57
|
Aiheeseen:
Sarjat
Otsikko:
divari
|
|
|
Teksti:
Jännä periaate joillakin joukkueilla / pelaajilla...
Mestaruussarjaan rahat riittäisivät, mutta divariin ei, vaikka budjetti olisikin lähellä samaa.
Jos SM:ään ei PÄÄSTÄ, niin vastustajat tulisi löytyä kotiovelta. Kamalaahan se on, jos alentavia DIVARIpelejä joutuisi pelaamaan ympäri Suomen. Sehän saattaisi jopa maksaa jotain.
Tähänhän alistuvat tällä hetkellä esimerkiksi säbän ykkösdivarinaiset ja jääkiekon Mestis-pelaajat. Kiekkomiehillä ei edes ole mahdollisuutta nousta sarjatasoa ylemmäs. Pelit ovat todellakin ympäri suomenmaata eivätkä pelaajat valita, vaikkeivät Suomenmestaruudesta pelaakaan.
Divarin tarkoituksenahan on kasvattaa tulevat liigapelaajat, jottei SM:aan tarvitse mennä harjoittelemaan. Säbässäkin divarijengit pelaavat itälohkossa akselilla Helsinki-Tuupovaara-Kajaani-Oulu. Ringetessä tämä ajatus tuottaa itkua ja hampaitten kiristystä...
Lajia ei olla valmiita kehittämään, vaikka tällä hetkellä tasokkaan divarin saataisikin saada kasaan (esim. Tuusula, Hyvinkää, Nokia, Ilves, Tikkakoski, Kuopio?, Kerava + SM:sta 2 karsimaan). Etelässä on tietenkin se etu, että oma B/N-aluesarja on suhteellisen tasokas verrattuna pohjoiseen ja houkutus jäädä sinne pelaamaan on suuri. Tällä hetkellähän on helppoa vain ilmottautua SM-karsintoihin joukkueen niin halutessa. Yleensä nämä naapurikaupungeissa pelaamaan tottuneet "etelänhetelmät" valittavatkin eniten sarjojen kalleudesta ja rahankeruusta, vaikkei heillä siitä todellisuudessa taida olla mitään käsitystä. Yksikin ylimääräinen pohjoisen reissu tarkoittaa budjetin kaatumista.
Divarin etu olisi, ettei SM:aan pääsisi karsimaan kuin kyseisen sarjan kautta. Aluesarjajoukkueet pelaisivat täysin omia pelejään. SM-sarja on mielestäni hyvä 8-10 joukkueella. Enempää en lähtisi karsimaan. Aina jos heittopussit heitettäisi pois, sarjaa ei olisi kohta lainkaan. Divarin kannalla olen, vaikka toinen valtakunnallinen sarja olisikin pienelle lajille haastavaa toteuttaa.
On totta, ettei ringetessä tekijät, toimijat ja ylipäätään pelaajat riitä samalla tavalla kuin valtalajeissa. "Naiset saavat joukkuelajeissa liian varhain liian paljon ja lopettavat", niinkuin Urheiluruudussakin taannoin todettiin.
Tätähän tämä on. Nykypäivän SM-ringette. Teinijoukkueita muutamalla NAISpelaajalla/joukkueella varustettuna. Mutta emme taida olla ainut laji joka tästä ongelmasta kärsii.
"Liian varhain, liian paljon" - ongelma on koko naisurheilun, ei pelkästään jonkin tietyn lajin.
Kaikki asiakirjat
   
Tekijän mukaan
   
Otsikon mukaan
   
Aiheen mukaan
   
Siirry takaisin