Uusi vastaus
Peruuta
Keskustelun
pääaihe
Valmentajan kaveri
02.02
12:14
Aihe:
Mielipiteet
Otsikko:
Töttöröö20
|
Teksti:
Tässä on muutama tärkeänä pitämäni vinkki valmentaja isille ja äideille.
1. Selvitä itsellesi mikä on kyseisen ikäluokan herkkyysvaiheet.
a) Miksi? Siksi, että jos et harjoittele pääpainoisesti oikeita asioita, niin myöhemmällä iällä se on huomattavasti työläämpää.
b) Kun olet harjoitellut E:ssä oikeita asioita, niin voit harjoitella D- ikäluokan herkkyysvaiheeseen liittyviä harjoitteita jne.
c) harjoitusvaste on paras mahdollinen, oppiminen tapahtuu nopeammin
2. Selvitä itsellesi mitkä harjoitukset kehittävät ko. asioita. ja miten niitä harjoitellaan
Jokainen harjoitus, on se mitä tahansa kun se vain on ko. ikäluokan herkkyysaiheeseen sopiva kehittää tyttöä parhaalla mahdollisella tavalla. Aina voidaan kiistellä ammattipiireissäkin siitä, mikä kehittää eniten, mutta en usko, että ringette tulee olemaan vielä muutamaan vuoteen niin kovatasoinen laji, että tällä on kovinkaan suurta merkitystä.
3. Selvitä montako harjoitusta viikossa ko. ikäluokka tarvitsee kehittyäkseen asettamallesi tavoitetasolle.
4. Selvitä itsellesi missä järjestyksessä harjoitukset pitää tehdä. Tällä asialla on toinen suuri merkitys, siihen kuinka hyvä on harjoitusvaste.
On valitettavaa, että vielä usein näkee, kun esim. C-ikäisten valmentaja vie tytöt 30 min lenkille ennen jääharjoitusta ja jääharjoituksen aluksi luisteluttaa tyttöjä 15 min. Tämän jälkeen aloittaa taitoharjoittelun.
Toisaalta ihmettelen myös koko lenkkiä ringeten harjoitusmuotona, onhan kysymyksessä nopeus + taitolaji ja kun suoritus kestää vain n. 45 sek kerrallaan ja palautumista on n. 2 min jos pelataan 3 kentällisellä.
5. Kannattaa tehdä jo nuoresta pitäen ns. yhdistelmäharjoituksia esim. kuiva + jää, nopeus + lihaskunto jne.
5. Pienpelit kehittävä parhaiten, nopeutta, taitavuutta, peliälyä, ringeten vastaanottoa, syöttöä, kuntoa jne. Minusta jokaisen harjoituksen pitää sisältää vähintään 15 min pienpeliä. Tytöt pelaavat muutenkin vähän luonnostaan pallopelejä ja koko kentällä pelaaminen on kalliin jääajan haaskaamista, koska ns. seisoskelua tulee väkisin vanhemmissakin ikäluokissa.
6. Nykytaitotasolla ”kuvioitten” harjoittelu kannattaa jättää SM-sarjaan.
PS. Jos haluat tytöstä ”urheiluauton”, niin suunnittele harjoitukset niin, että se toteutuu ja jos haluat tytöstä sitkeän ”maasturin”, joka vääntää mutta kierroksi ei löydy niin käy pitkillä lenkeillä.
Kaikki asiakirjat
   
Tekijän mukaan
   
Otsikon mukaan
   
Aiheen mukaan
   
Siirry takaisin