Uusi vastausPeruuta


Vastaus
pääasiakirjaan

Pete
18.03 16:44


|

Aiheeseen:

Säännöt

Otsikko:

Joukkueista ym.
|
|
|

Teksti:


Joitain aikaan saaneena sekä joitakin joukkueita valmentaneena, niin Suomessa kuin Kanadassakin voin todeta tuohon kovaa pelaamiseen. Joukkueiden pelaaminen on juuri tyyliltään sellaista millaiseksi joukkueen pelityyli on harjoituksissa kehittynyt. Valmentaja kehittää joukkueensa pelityylin. Tuomari ei sitä tee.
Kanadassa pelityyli ei ole sen "kovempaa" kuin Suomessakaan, yrittäminen ja renkaan pois ottaminen mailalla vain on todella paljon energisempää/agressiivisempaa, ja siinä tulee väkisinkin osumia niin jalkoihin kuin käsillekkin. Vartalolla pelaaminen/suojaaminen on Kanadassa vielä(kin) edellä suomalaisia.
Kanadalaiset ihmettelivät punttireenejä mitä teimme siellä. He eivät olleet koskaan tehneet vastaavia juttuja. Oli pelajia jotka olivat maailmanmestareita, Kanadanmestareita sekä pelaajia jotka olivat pelanneet peliä jo 20 vuotta ja toiset enemmänkin. Silti huomasin, että pelityyli ei koventunut vaikka voimaa pelaajille tuli reilusti lisää. Suurin ero suomalaisessa ja kanadalaisessa pelityylissä on yrittäminen. Peli ei tosiaan lopu ennenkuin se loppuu.
Its not over until the Fat Lady sings.

Valmentaja on se joka tekee joukkueelleen tyylin millä se pelaa. Itseäni valmentajana ei mikään muu voinut enempää ottaa aivoon, kuin pelaaja joka omaa heikkouttaan/hitauttaan/voimattomuuttaa tms. joutui takaapäin tai jälkeen jääneenä koputtelemaan vastustajaa rangaistuksen arvoisesti. Pelaaja kyllä tiesi mikä oli vikana jos jäi jälkeen. Vikaa voi hakea vain yhdestä suunnasta.
Enemmän suutuin vastustajan valmentajalle kuin tuomarille siitä, jos pelissä tilanteet menivät ns.yli. Pelaajat ovat juuri niin hyvässä henkisessä kuin fyysisessä kunnossakin, kuin valmentaja heidät on valmentanut. Huonokuntoinen/voimainen/tahtoinen jää aina kakkoseksi, onko se voimakkaamman/parempi kuntoisen tai tahtoisen pelaajan vika?
Omille pelaajille sanoin monesti, että silloin on kiva pelata kun voi vain naureskella vastustajan heilumiselle ja huitomiselle, itse vain lisää luisteluun vauhtia. Hyvä kuntoisen ja voimakkaan pelaajan pinna ei pala ollenkaan niin helposti kuin huonompi kuntoisen. En sano, että pelaajat ovat sen huonompi kuntoisia tai heikompia kuin aikaisemmin, mutta aina voi tehdä jotain hieman paremmin..

Kookkaammat pelaajat eivät varmastikaan saa sen enempää rangaistuksia kuin pienempi kokoisemmatkaan. Pieni pelaajakin voi olla voimakas, ja silloin kun pelaaja on voimakas, hänellä usein on myös hyvä tasapaino. Paino ei aina ole voimaa, eikä ylipaino ylivoimaa......

Itse olen myös sitä mieltä, että pelaaja voi yhtäaikaa olla taitava sekä voimakas. Siitä on monia hyviä esimerkkejä. Nämä ominaisuudet vain täytyy harjoitella oikein ja tuottaa ajan kanssa. Se taas ei käy tälle nykyajan "kaikki mulle heti nyt"-menttaliteetille.

Koittakaa kestää, loppujen lopuksi se kannattaa....



Kaikki asiakirjat    Tekijän mukaan    Otsikon mukaan    Aiheen mukaan   Siirry takaisin