Uusi vastaus
Peruuta
Keskustelun
pääaihe
Valmentajan kaveri
31.01
09:16
Aihe:
Mielipiteet
Otsikko:
Töttöröö15
|
Teksti:
Niin kuin kirjoitin, kannattaa jättää voimavalmennus sellaiselle henkilölle, joka on lukenut pitkät rimpsut. Vielä parempi, jos hän on itse joskus myös tehnyt ko. asioita silloin perspektiiviä harjoitukseen eli mitä kehossa harjoituksen aikana ja jälkeen tapahtuu.
Loikkaharjoitus on voimaharjoitus ja vaativa sellainen. ( tiedän tämän, vaikka olenkin vain valmentajan kaveri)
Perustelut:
D-tyttö, joka voi painaa jo 65kg tai enemmänkin. ( Hamppareita ja kokista yms. syönyt)
Maan vetovoima oli jotain 9 ( niinkö sitä Peikko koulussa joskus opetettiin ?)
Loikassa pyritään nostamaa toinen jalka mahd. korkealla ( vuoron perään), veikkaan, että tuon ikäinen tyttö saa sen ka. n 30 cm
Nyt kun tämä voimaton 65 kg tyttö täräyttää loikkaharjoituksessa toisen jalkansa maahan kohdistuu jalkaan ja koko vartaloon sellainen isku, että oksat pois. Koko vartalon lihasrakenne ei ole tuon ikäisellä tasapainossa ja voimarakenne on heikko jne.
Mikä on se kilomäärä mikä kohdistuu tämän tytön jalkaa ja koko kehoon kun se iskeytyy maahan?
Muistatte koulusta varmaan kaavan, jos ette muista, niin kaivakaa se jostain ja laskekaa, minun esittämäni 5-10 kg on pientä siihen verrattuna.
Kahdella jalalla kimmoisuus harjoitus on turvallisempi, koska silloin jalkoihin ja vartaloon kohdistuva voima maahan pudotessa jakautuu kahdelle jalalle ja vartalo pysyy suorana.
Lokat kannattaa aloittaa vasta 16-17 v.
Kuntosaliharjoittelussa ei tule vastaavia tärähdyksiä, joten pidän niitä huomattavasti turvallisempina kuin loikkaharjoitusta.
Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Raimo Summanen sanoi, että lapset ja nuoret tarvitsisivat eniten huippuvalmentajia opettajikseen, ei aikuiset.
Tämän lauseen minä allekirjoitan.
PS. E ja D- tytöille kannattaa pääpaino pitää nopeusharjoituksissa, jotka tehdään aina alhaalta ylöspäin. Sekä taito, koordinaatio ja tasapainoharjoituksissa, nämä harjoitukset kehittävät parhaiten hermostoa, joka on ko. iässä ns. herkkyysvaiheessa.
Kaikki asiakirjat
   
Tekijän mukaan
   
Otsikon mukaan
   
Aiheen mukaan
   
Siirry takaisin