Uusi vastausPeruuta


Vastaus
pääasiakirjaan

Peikko
02.02 14:42


|

Aiheeseen:

Mielipiteet

Otsikko:

Niinpä niin...
|
|
|

Teksti:


1. Selvitä itsellesi mikä on kyseisen ikäluokan herkkyysvaiheet.
---- Herkkyysvaiheita on erilaisilla ihmisillä eri aikaan. Sitä ei voida katsoa ikäluokan mukaan. Joukkueen "heikoimman" mukaan tehdään harjoitukset, taitavammille lisäharjoitteita. Motivoida koko joukkue tekemään perustaa sille mitä tulevaisuudessa tarvitaan.


2. Selvitä itsellesi mitkä harjoitukset kehittävät ko. asioita. ja miten niitä harjoitellaan.
--- Selvitä pelaajalle miten, miksi ja kuinka harjoitus tehdään ja mitä sillä haetaan. Motivaatio on kaiken harjoittelun perusta !

3. Selvitä montako harjoitusta viikossa ko. ikäluokka tarvitsee kehittyäkseen asettamallesi tavoitetasolle.
--- Ei määrää, VAAN LAATUA !

4. Selvitä itsellesi missä järjestyksessä harjoitukset pitää tehdä. Tällä asialla on toinen suuri merkitys, siihen kuinka hyvä on harjoitusvaste.
--- Harjoituksilla tulee olla päämäärä, kukin harjoitus pitää sisällään yhden pienen osan koko peliä, pelitilannetta. Kun osa-alueittain harjoitellaan voidaan niitä palasia yhdistelemällä saada lajinomaisempia harjoituksia. Pienpeli tms. loppuun tuo iloisuutta ja sitä henkilökohtaisen tekniikan ja harjoiteltujen asioiden hiomista ja kokeilua.

Toisaalta ihmettelen myös koko lenkkiä ringeten harjoitusmuotona, onhan kysymyksessä nopeus + taitolaji ja kun suoritus kestää vain n. 45 sek kerrallaan ja palautumista on n. 2 min jos pelataan 3 kentällisellä.
--- Peruskunto/perusfyysinen kunto on se jolla koko pelaajan pelityyli ja osaaminen makaa. Kun loppuu kunto, LOPPUU AJATUS !


5. Kannattaa tehdä jo nuoresta pitäen ns. yhdistelmäharjoituksia esim. kuiva + jää, nopeus + lihaskunto jne.
--- Miksi ?


5. Pienpelit kehittävä parhaiten, nopeutta, taitavuutta, peliälyä, ringeten vastaanottoa, syöttöä, kuntoa jne. Minusta jokaisen harjoituksen pitää sisältää vähintään 15 min pienpeliä. Tytöt pelaavat muutenkin vähän luonnostaan pallopelejä ja koko kentällä pelaaminen on kalliin jääajan haaskaamista, koska ns. seisoskelua tulee väkisin vanhemmissakin ikäluokissa.
--- On monenlaisia pelinomaisiakin harjoitteita joilla saadaan samat asiat harjoiteltua. Pelinomaisuus tuo pelaajalle motivaatiota tehdä, kun asia pelaajille esitetään/kerrotaan miksi näin tehdään.

6. Nykytaitotasolla ”kuvioitten” harjoittelu kannattaa jättää SM-sarjaan.
--- Kuviot TAPPAVAT suuremmassa määrin luovuuden pelaajalta.

PS. Jos haluat tytöstä ”urheiluauton”, niin suunnittele harjoitukset niin, että se toteutuu ja jos haluat tytöstä sitkeän ”maasturin”, joka vääntää mutta kierroksi ei löydy niin käy pitkillä lenkeillä.
--- Ihminen ei voi genetiikalleen mitään, kaikista ei voi tulla nopeita, kaikista ei voi tulla vahvoja, kaikista ei tule notkeita. Harjoitella niitä voi, mutta turha odottaa, että kaikista saisi "urheiluautoja", pelaajien ominaisuuksia pitää osata lukea ja ns.roolittaa heille oikeat tehtävät. Tämä koskee kylläkin enemmän kilpasarjoja kuin junnu matseja.



Kaikki asiakirjat    Tekijän mukaan    Otsikon mukaan    Aiheen mukaan   Siirry takaisin