Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
FCA - konsernin uusin autoihin etäyhteys älypuhelinsovelluksella
16.02.2018, Hakulinen Yrjö


FCA:n virallinen huoltoyhteistyökumppani MOPAR on julkistanut Mopar Connect sovelluksen Android ja Apple puhelimiin. Sillä saa yhteyden FCA:n autoihin, joissa on UConnect LIVE ja sen "my:Car" osiossa "my:Assistant" ja "my:Remote Control" toiminnot.

Sovelluksella saa autoon etäyhteyden, joko sen liikkuessa tai sen ollessa pysäköitynä. Se mahdollistaa mm. varastetun auton sijainnin selvittämisen ja sillä saa lähetettyä apukutsun onnettomuustilanteessa. Onnettomuustilanteessa auton Mopar Connect ottaa välittömästi yhteyttä pelastuslaitokseen. Samanlainen prosessi käynnistyy jos auto liikkuu ilman avainta, eli auto on varastettu.

Svelluksen avulla voi sulkea/avata ovilukot, sovellus voidaan asettaa lähettämään hälytys, jos autolla ajetaan yli tietyn nopeuden, tai sillä poistutaan ennalta määrätyn alueen ulkopuolelle. Auton ollessa pysäköitynä, sovelluksella voi paikantaa auton, tarkista akun varaustilan, renkaiden paineet ja polttoainemäärän tankissa. Mopar Connect huomauttaa huoltotarpeesta esim akussa vähän virtaa tai moottoriöljy pitää vaihtaa. Mopar Connect on näiden lisäksi räätälöitävissä erikoistarpeita varten.

Ensimmäisenä Mopar Connect on otettu käyttöön Fiat 500 Mirror automalliperheessä, joissa on Uconnect 7 HD LIVE ja Apple CarPlay ja Android Auto.

Mopar Connect on myös saatavilla jälkiasennettuna.

FCA Torino, 16.2.2018
p.s. Tarkista jälleenmyyjältä palvelun saatavuus Suomessa