Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
2018 Formula 1 Rolex Australian Grand Prix – Race
25.03.2018,


Sää oli aurinkoinen ja kuiva. Ilman lämpötila 23-25 C astetta ja radan lämpötila 33-40 C.

Alfa Romeo Sauber F1 tiimin autot kehittyivät koko viikonlopun aikana ja ennen kisaa kaikki näytti lupaavalta. Kuskit Marcus Ericsson ja Charles Leclerc saivat hyviä kierrosaikoja. Lähtö onnistui Ericssonilta hyvin ja ohitti nopeasti edellä ajaneen nousten sijalle 16. Tämän jälkeen hän joutui keskeyttämään hydrauliikan pettäessä autossa (C37 auto 03 korilla). Tiimi tutkii tapahtunutta. Tallin F1 debytantti Charles Leclerc onnistui kisassa vahvasti ja auto (C37 auto 02 korilla) osoittautui kestäväksi. Leclerc ajoi maaliin ja päätyi sijalle 13. Alfa Romeo Sauber F1 tiimi suuntaa positiivisin muistoin luottavaisena seuraavaan kisaan Bahrainissa.

Marcus (auto nro 9): "Kisa oli kyllä pettymys kaiken sen onnistuneen työn jälkeen perjantaina ja lauantaina. Auto tuntui vahvalta sekä hyvältä ja olin valmis taisteluun. Valitettavasti hydrauliikka petti kierroksella kuusi ja jouduin keskeyttämään. Odotan innolla Bahrainin kisaa".

Charles (auto nro 16): Sijoitus 13., renkaina supersoft, soft ja ultrasoft. "Olen tyytyväinen. Lähtö onnistui ideaalisti. Sain hyvin kiinni muita nostin sijoitustani. Mielestäni otimme autosta kaiken irti ja meno oli vakaata. Onnistuin ohittamaan ja se tuntui hyvältä. Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli positiivinen. Edistyimme perjantaista ja tästä on hyvä jatkaa. Opin paljon ja olen luottavaisella mielellä menossa Bahrainiin".Frederic Vasseur (tiimipäällikkö): "Viikonlopun lopputulos oli positiivinen. Itse kisasta minulla on hieman ristiriitaiset tunteet, koska Marcus joutui keskeyttämään, tekemästään vaikuttavasta työmäärästä huolimatta. Selvitämme vian syyt tarkasti. Onnittelen Charlesia hyvin suoritetusta ensimmäisestä F1-kisasta. Oli hänelle tärkeää ajaa maaliin ja hän teki hyvää työtä polttoainekulutuksen ja renkaiden kanssa. Kaiken kaikkiaan tästä jäi hyvä mieli ja olemme motivoituneita jatkamaan seuraavassa kisassa Bahrainissa".

Lähde: Alfa Romeo Sauber F1