Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Delta Motor Goupia haetaan konkurssiin
29.07.2009, Virtanen Matti H.E.


Talous Sanomat 09.07.2009 14:51

Sampo Pankki on hakenut muun muassa Fiatia ja Alfa Romeota Suomessa edustavan Delta-Auton emoyhtiötä Delta Motor Groupia konkurssiin.
Konkurssihakemuksen vahvistavat sekä Delta Motor Groupin että Sampo Pankin edustajat.

– Helsingin käräjäoikeuteen on jätetty konkurssihakemus Delta Motor Groupista. Se on vasta hakemus, eli tilanne on täysin auki, kommentoi viestintäpäällikkö Sara Hokkanen Delta Motor Oy:sta.

Sampo Pankki kertoo hakeneensa yhtiötä konkurssiin 41 miljoonan euron lainasaataviensa takia.

Pankin lakimiehen Reijo Vaurion mukaan Delta Motor Groupin toiminta on ollut tämän vuoden tappiollista, ja pankki pyrkii konkurssihakemuksella turvaamaan saatavansa.

Tytäryhtiöiden liiketoiminta
jatkuu ennallaan

Delta Motor Groupilla on Suomessa kolme tytäryhtiötä. Delta Motor maahantuo italialaisia automerkkejä, kuten Fiatia, Alfa Romeota ja Lanciaa.

Delta-Auto on yhtiön jälleenmyyntiverkosto, ja Delta Trucks maahantuo ja jälleenmyy Ivecon kuorma- ja linja-autoja.

Sara Hokkasen mukaan tytäryhtiöiden liiketoiminta jatkuu toistaiseksi entisellään. Hänen mukaansa konkurssiin haetussa emoyhtiössä on ainoastaan kuusi työntekijää.

– Kyseessä on iso konserni, jolla on itsenäinen jälleenmyyntiverkosto. Konkurssihakemus koskee ainoastaan emoyhtiötä.

– Nyt kun autoala on yleisesti keskustelun alla, toivon, ettei lietsota paniikkia asiakkaissa. Käytännön vaikutusten arviointi on mahdotonta ennen käräjäoikeuden päätöstä, Hokkanen sanoo.

Vappu Kaarenoja