Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Alfa Romeo F1 Team Stake julkisti kauden 2023 F1-autonsa
07.02.2023, Hakulinen Yrjö


Alfan uuden Formula 1 -kilpa-auton väritys on Alfa Romeon muotoiluosaston, Centro Stile käsialaa.
- "Auto on sulavalinjainen, tehokkaan ilkeän ja upean näköinen", totesi Alfa Romeo F1 -tiimin pääsponsorin, Stake nettikasinon edustaja, kun Alfa Romeo esitteli vuoden 2023 F1-haastajansa C43:n julkaisutapahtumassa, joka pidettiin samanaikaisesti Zürichissä ja tiimin päämajassa Sveitsin Hinwilissä.
Alfa C43 on Sauber Motorsportsin suunnittelema kehitysversio viime kauden C42-mallin pohjalta. Korin muotoilun lisäksi autoon on tehty useita teknisiä parannuksia ja kokonaan uusia osia, sekä täytetty FIA:n uusien sääntöjen vaatimukset.

Sauber Groupin johtaja ja F1-tiimin edustaja Alessandro Alumni Bravi sanoikin: "Uuden auton luominen on aina iso prosessi ja vaatii kaikkien osastojen mukanaoloa sekä koko henkilöstön työpanosta. Mutta tänään olemme vasta alkamassa matkamme ja meidän on jatkettava sitoutumistamme tehdä ahkerasti päättäväisesti työtämme auton kilpailukyvyn parantamiseksi radalla. Olen vakuuttunut että kaikki ovat tässä mukana ja ahkera työmme palkitaan."
Alfa Romeo F1 johtaja
Cristiano Fiorio totesi: "Uuden auton esittely on aina jännittävä hetki. Olemme valmiita käynnistämään moottorit ja yhdessä kuljettajiemme kanssa taistelemaan viimeiseen mutkaan asti."
Jan Monchaux, tiimin tekninenjohtaja: "Olen ylpeä mitä olemme näinä kuukausina saaneet aikaiseksi. Uskon että auto on nopeampi ja luotettavampi kuin edellinen hyvin menestynyt formulamme. Nyt ei muuta kuin radalle ottamaan selville kuinka hyvä se on."
Alfa Romeon F1-kuljettaja Valtteri Bottas sanoi: "Olen iloinen että C43 on vihdoin valmis, odotan innolla päästä ajamaan sillä. Olen erittäin tyytyväinen tallin kehitykseen Formula ykkösissä ja nyt on vain yksi suunta seurattavana: olla parempia ja päästä korkeammalle ylöspäin. Olen luottavainen että pystymme edellistä kautta parempiin suorituksiin. Olen täysin latautunut uuteen kauteen ja odotan sitä innolla."
Alfa Romeon toinen F1-kuljettaja Guanyu Zhou sanoi: "Hienoa että saimme vihdoin C43:n julkaistua. Odotan innolla pääsyä Barcelonaan aloittamaan kauden. Odotan että tämä kausi on minulle menestyksekkäämpi kuin edellinen. Jännitän mitä uusi kausi tuo mukanaan, mutta olen täysin valmis hyökkäämään siihen."

Alfa Romeo F1 Team Stake -tiimin vara- ja testikuljettaja Théo Pourchaire sanoi: "Tämä on ensimmäinen kerta kun olen mukana uuden auton julkaisussa ja olen kiitollinen tästä paikasta tiimin varakuljettajana. Odotan kovasti C43:n näkemistä radalla. On hienoa olla tämän upean perheen jäsenenä. Aion tehdä parhaani aina äärirajoilleni asti."

Alfa Romeo F1 Team Stake, Hinwil Sveitsi, 7.2.2023