Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Uusi 8C ja GTV tulossa
02.06.2018, Hakulinen Yrjö


1.6.2018 pidetyssä tulevan viisivuotiskauden esittelyssä Alfa Romeon johtaja Timothy Kuniskis kertoi minkälaisia uusia malleja on tulossa. Hän kertoi että menestystä uskotaan syntyvän kahden uuden SUV-mallin avulla ja paljasti samalla että tulossa on Giulia-pohjainen, kaksiovinen ja nelipaikkainen GTV. Sen huippuversiona on 600 hv nelivetoinen Quadrifoglio versio.

SUV malleja tulee pienempi BMW X1 kokoluokkaan, ja suurempi tulee olemaan Volvo XC90 ja Audi Q7 kokoinen. Molempiin ja myös nykyiseen Stelvioon tulee plug-in versio.

Pienen myynnin omaava Alfa 4C tulee poistumaan mallistosta. Uusi urheiluautomalli kantaa nimeä 8C. Sen kori on hiilikuitua, siinä on kaksoisturbo V6 moottori antamassa voimaa takapyöriin ja sähkömoottorit etupyöriin. Sen kilpailijoina pidetään Audi R8 ja McLaren 570S malleja.

Alfa Romeo lopettaa dieseleiden valmistamisen vuoteen 2022 mennessä ja on sähköistämässä koko mallistonsa. Perusmalleissa on hybrid-tekniikka ja tehomalleissa on uusi 'E-booster' systeemi, joka antaa 25 % lisää tehoa ilman turbo-viivettä. PHEV-sähkötekniikka antaa noin 50 km ajomatkan sähköllä ja nollasta sataan kiihdytetään 4,5 sekunnissa.

Giuliettasta tulee kokonaan uusittu versio ennen vuottan 2022. MiTo-malli ei saa seuraajaa.

Kiinan markkinoille on suunniteltu pidemmän akselivälin Giulia berlina porrasperämallia ja Stelviota.

Lähde: AutoExpress