Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Marchionne valittu Euroopan autovalmistajien yhdistyksen puheenjohtajaksi
02.12.2011, Hakulinen Yrjö


Euroopan autonvalmistajien liiton (ACEA) hallitus on valinnut FIAT-konsernin johtajan Sergio Marchionnen yhdistyksen puheenjohtajaksi (president).

"Vuosi 2012 tulee olemaan haastava erityisesti Euroalueen epävakauden johdosta". Sanoi Marchionne. "Yhdistyksemme tulee edelleen keskittymään kolmeen pääkohtaan: Euroopan teollisuuspolitiikkaan, Liikenteen ja liikkuvuuden pysyvyyteen ja kansainvälisiin kauppasuhteisiin. Nällä asioilla on suuri merkitys alan investointihalukkuuteen ja innovointihalukkuuteen", hän jatkaa.

Marchionnen edeltäjä oli Dieter Zetsche, Daimler AG hallituksen puheenjohtaja ja M-B henkilöautodivisioonan johtaja, vuosina 2010-11. "Euroopan autoteollisuus on huomattava työllistäjä ja se investoi vuosittain 30 miljardia tyotekehitykseen" hän selventää.

ACEA:n jäseniä ovat: BMW Group, DAF Trucks, Daimler, FIAT, Ford of Europe, General Motors Europe, Jaguar Land Rover, MAN Truck & Bus, Porsche, PSA Peugeot Citroën, Renault, Scania, Toyota Motor Europe, Volkswagen, Volvo Cars ja Volvo Group.

Communications/ACEA - Bryssel 2.11.2011