Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Delta huoltaa jatkossakin Alfa Romeota
21.09.2009, Virtanen Matti H.E.


DETA/TIEDOTE 17.9.2009

Delta lopettaa Fiatin maahantuonnin
Tiedotimme 16.9.2009, että Fiat Group Automobiles (FGA) on irtisanonut Deltan maahantuontisopimuksen.
Irtisanomisperusteena FGA on käyttänyt Deltan entisen hallituksen jäsenten irtisanoutumista. Yhtiön nykyinen hallitus jatkaa normaalisti toimintaansa Rudy Amirkhanianin johdolla. Hallituksen jäsenillä on pitkä kokemus autoalan yrityksissä, muun muassa Saabilla ja Opelilla.
Toimitusjohtaja Alex Jensenin mukaan Fiat-konsernin maahantuontisopimuksen päättyminen on valitettavaa, mutta tulevaan suhtaudutaan kuitenkin kaikin puolin luottavaisesti. Sopimukseen liittyviä neuvotteluita käytiin jonkin aikaa, joten tilanteeseen on luonnollisesti osattu varautua Deltassa.
FGA:n maahantuontisopimuksen päättymisellä ei ole vaikutuksia huoltotoimintaan. Delta huoltaa jatkossakin FGA:n ajoneuvoja Fiatia, Fiat Professionalia, Alfa Romeota ja Lanciaa. Deltalla on huoltotoimenpiteitä varten valmistajan suunnittelemat erikoistyökalut ja testauslaitteet sekä erinomainen ammattitaito.
Sopimuksen irtisanomisella ei ole vaikutusta Deltan yhteistyöhön Kian kanssa. Suomalaisten suosikiksi nousseesta Kia cee'd -mallista lanseerataan entistäkin parempi versio loka-marraskuussa 2009.
Delta-konserni on hakenut yrityssaneeraukseen. Oikeuden päätöstä asiassa odotetaan ensi viikolla.

http://www.delta.fi/Etusivu/Ajankohtaista/