Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Alfa Romeo "Brennero" mallin valmistus alkaa 2023 Puolassa
24.09.2021, Carfwebmaster
FCA Puolan edustaja Rafał Grzanecki vahvistaa että Stellantiksen tehtaalla Tychyssä alkaa Alfan B-segmentin "Brennero" SUV-mallin valmistus vuonna 2023. Sen Jeep ja Fiat sisarmallien valmistus alkaa edellisenä vuonna 2022. Stellantiksen investointi Puolan tehtaalle Tychyssä on noin 2 miljardia euroa.

Brennero ja sen Jeep ja Fiat sisarmallit perustuvat STLA Small -pohjalevylle. Pohjalevylle on mahdollista rakentaa eri voimanlähteisiä malleja, myös ladattavia hybridejä (PHEV) ja täyssähköisiä (EV) autoja. Sama pohjalevy on jo nyt käytössä Peugeot e208 ja Opel Mokka autoissa.

Tonale
Ennen Brenneroa valmistukseen tulee isomman C-segmentin SUV-mallin Tonale. Sen pohjalevy on sama kuin Jeep Compassissa. Tonalen ensimmäisen version on kerrottu olevan 1,5-litrainen bensiinimoottorinen kevyt-hybridi. Lisäksi siitä on tulossa 1,6-litrainen diesel ja ladattava hybridi 1,5-litran bensiinimoottorilla.

Lähde: ClubAlfa.it Andrea Senatore 24/09/2021