Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)




Stellantis sijoittaa polttokenno-teknologiaan
16.05.2023, Hakulinen Yrjö




Stellantis ostaa Faurecian ja Michelinin kanssa tasaosuuksin vetypolttokennoinnovaatioistaan tunnetun SYMBIOn.



Ilmoitus on merkittävä askel mobiiliteollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä ja osoittaa Symbion teknologista huippuosaamista vetypolttokennoinnovaatioissa. Stellantisin lisääminen osakkeenomistajaksi vauhdittaa Symbion kehitystä kaikkialla Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

"Tasaisen osuuden hankkiminen Symbiosta vahvistaa johtavaa asemaamme vetykäyttöisten ajoneuvojen markkinoilla tukemalla polttokennopakettiautojen tuotantoamme Ranskassa, ja se toimii myös täydellisenä täydennyksenä kasvavalle akkusähköajoneuvovalikoimallemme", sanoo Stellantiksen pääjohtaja Carlos Tavares ja jatkaa: "Kun viemme Dare Forward 2030 -suunnitelmaamme eteenpäin ja siirrymme hiilidioksidipäästöttömyyteen vuoteen 2038 mennessä harkitsemme kaikkia käden ulottuvilla olevia teknisiä työkaluja ilmaston lämpenemisen torjumiseksi. Vetypolttokennoja tarvitaan, ja Symbiosta tulee merkittävä toimija taistelussa tulevien sukupolvien suojelemiseksi."

Symbio suunnittelee valmistavansa 50 000 polttokennoa vuodessa vuoteen 2025 mennessä hyödyntäen Saint-Fonsin huippumodernia gigatehdasta, joka aloittaa tuotannon vuoden 2023 toisella puoliskolla. Vuonna 2022 Symbio ilmoitti toteuttavansa HyMotive-projektinsa, jonka tavoitteena on vauhdittaa teollistumistaan ja häiritsevien innovaatioiden kehittämistä. Hanke mahdollistaa 100 000 järjestelmän vuotuisen kokonaistuotantokapasiteetin Ranskassa vuoteen 2028 mennessä ja 1 000 työpaikan luomisen Ranskaan.

Stellantis Communications 16.5.2023 AMSTERDAM & NANTERRE & PARIS