Club Alfa Romeo Finland ry. - Perustettu 1979 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Concorso d'Originalita Voittaja 2005

Giulietta Sprint 105 91 Prototipo, 1959
Sami ja Timo Kuusikko


Vuonna 2014 tehdyn selvitysten mukaan tämä auto ei ole prototyyppi (prototipo). Palkinto myönnetty aikoinaan virheellisiin tietoihin perustuen. Palkinto on peruttu.

Tämä ainoa laatuaan oleva Giulietta Sprint 105 91 Prototipo on valmistunut Bertonen muotoilijan toimesta. Tiedossa ei ole aivan tarkkaa valmistumisajankohtaa. Aikaisin valmistumisajankohta voisi olla vuosi 1954, mutta varmasti tämä Sprintin prototyyppi on valmistunut kuitenkin ennen vuotta 1961, jolloin se on otettu tieliikennekäyttöön.

Kori on luonnollisesti tehty käsityönä, teräs on muotoiltu ilman muotteja ja lopulliset muodot ja siloittelu on tehty pakkelilla. Moottorina 1.3 litran täyskevytmetallinen Twin Cam, 5-lovinen vaihteisto heti moottorin perässä. Levyjarrut joka nurkassa. Latauksesta huolehtii Boschin 12 voltin tasavirtalaturi.
Bertonen muotoilijalle auto luovutettiin jossakin vaiheessa osoituksena Bertonelle tekemästäään työstä, ja hän lahjoitti auton edelleen tyttärelleen.

Tunnettu Alfa-keräilijä Reijo Tamminen osti auton vuonna 1989 tyttären mieheltä ja auto tuotiin Suomeen ja säilytettiin Pietarsaaressa. Prototipo vieraili julkisuudessa vuonna 1995 Sörnäisten DTM-kilpailun yhteydessä CARFin järjestämässä Alfa-näyttelyssä, muutoin auto vietti aikansa sisätilassa.

Vuonna 2005 allekirjoittaneet ostivat auton Tammiselta. Auto laitettiin käyttökuntoon remontoimalla jarruja sekä latausjärjestelmää. Auto vierailikin muutamissa vuoden 2005 tapahtumissa.

Tulevaisuudessa auto tullaan pitämään mahdollisimman alkuperäisessä kunnossa, ajan patinoimana. Aivan pientä siistimistä tehdään ja maalipinta varmaan uusitaan jossakin vaiheessa, jolloin se on arvoisessaan kunnossa.
Club Alfa Romeo Finland ry. PL 208, FIN-00181 HELSINKI