Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Concorso d'Originalita Voittaja 2020

Alfasud Ti (901C), 1974
Markku Johansson

Alfa Romeon Alfasud mallin tuotanto käynnistyi elokuussa 1973. Kesällä 1974 Suomen Koneliikkeen maahantuoma kaksiovinen 2P (=porte, ovi) Alfasud Ti runkonumeroltaan AS–5330265–901C ensirekisteröitiin Oulussa syyskuun 2. päivänä 1974. Sen ensimmäinen omistaja oli kajaanilainen Timo Immonen ja rekisterikilpi oli OBN-222. Historiatietoa auton vaiheista ja omistajista ei Kajaanin ajoilta tähän päivään ole tietoa. Alfasud Ti:n nykyinen omistaja Markku Johansson ei toistaiseksi ole kahlannut läpi kaikkia eri toimijoiden arkistoja. Jossain vaiheessa autossa oli Kymen läänin rekisterikilvet RGN-523.

Markku etsi pitkään Alfasudia, ja lopulta sattumalta myynti-ilmoituksen havaittuaan soitti ilmoittajalle. Lopulta hän löysi itsensä syyskuun puolivälissä 2009 perävaunun kanssa Sukevalta noutamassa autoa. Alfasud Ti oli päätynyt peltoautoksi ja sukevalainen oli hankkinut auton rakentaakseen siitä rallisprint-auton. Auto on saanut alkuperäisen värinsä, ja alkuperäiset rekisterikilvetkin olivat saatavissa!

Markun Alfasud Ti on täysin uutta vastaavassa kunnossa. Sen kunnostus ja osien hankinta on suoritettu tarkasti harkiten. Pieteetillä ja rakkaudella suoritetulle kunnostustyölle ja kaikkea alkuperäisyyttä kunnioittaen voimme vain ihaillen katsoa hienoa lopputulosta ja sen yksityiskohtia.