Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Concorso d'Originalita Voittaja 2003

1750 Spider Veloce Iniezione (105.62), 1970
Tapio Saarinen

Tapio Saarinen löysi Spiderin Pietarsaaresta. Auto oli Reijo Tammisen tallissa. Reijo Tamminenhan on tunnettu Alfa-keräilijä, jonka Alfa-kokoelmaan Spider oli tullut vuonna 1981 Porista. Tapio rakastui autoon ensisilmäyksellä, huolimatta siitä, että se oli väriltään haalistunut ja sen kaikki tekniikka paikoilleen ryytynyttä. Alfa Spideria hän oli aina halunnut, ja tämä oli vielä veneperä, siis alkuperäinen Duetto-kori.

Se on valmistunut lokakuussa 1969. Tuona vuonna se oli jäänyt toimittamatta USA:an. Kalifornian vaatimukset autojen päästöistä muuttuivat tiukemmiksi 1970. Tehdas muutti yli 800 69-Spideria uusien sääntöjen mukaisiksi, koska tehtaalla ei ollut 1970 vuoden Californian-mallia. Muutama näistä autoista jäi kuitenkin Eurooppaan. Suomalainen filmimies Tom Adams osti auton frankfurtilaisesta liikkeestä itselleen ja toi sen Suomeen. Adams piti autoa vuoteen 1978 asti. Sen jälkeen on auton historia melko tuntematon.

Auton moottori on vaihdettu sen ollessa Porissa suurella asiantuntemuksella, kun polttoainesuodatin oli tukkeutunut. Tapio osti auton Reijo Tammiselta lokakuussa 2001 ja entisöi sitä puolitoista vuotta, ottaen sen käyttöön kesällä 2003. Reijo Tamminen auttoi auton alkuperäisen moottorin löytämisessä. Moottori oli hyvässä kunnossa ja nyt se on paikallaan. Kuvassa Spider on vuoden 2003 Hangon Ajoissa.